Wat is bodycasting?
Als bodycaster bespreek ik samen met jou wat jouw wensen zijn voor het beeld en wat de mogelijkheden zijn. Ik laat voorbeelden zien en leg uit op welke manier ik te werk ga. We zullen samen veel aandacht besteden aan de houding, omdat dit heel belangrijk is om een mooi beeld te maken.
Het bodycasting proces is aandachtig werk, dus ik zal altijd de tijd voor je nemen. Ik zal meerdere opties met je bespreken op het gebied van kleur en wat je als voet onder het beeld zou willen. Zo komen we er samen altijd uit!
Nadat we de mal gemaakt hebben is het mijn taak om het beeld af te werken. Ik heb hier een aantal weken voor nodig, omdat dit een heel nauwkeurig proces is. Na de wachttijd maak ik samen met jou een afspraak wanneer je het beeld bij mij kan komen ophalen. Hierna kan je het een mooi plekje geven en jaren genieten van jouw prachtige beeld!
Elk beeld is een unieke afdruk van jou en/of je geliefden!
Hoe gaat bodycasting in zijn werk?
Bodycasting wordt gedaan door middel van 2 verschillende technieken. Hieronder meer informatie hierover.
2 technieken
Techniek 1: Emmertechniek
Deze techniek wordt, zoals de naam al zegt, uitgevoerd aan een tafel. Er wordt een basislaag van alginaat en water gemaakt en neergelegd op de tafel. De lichaamsdelen worden op deze basislaag gelegd.
Hierbij is een stille houding belangrijk.
Hierna wordt de laag van alginaat en water over de lichaamsdelen geschept om zo een mal te maken. Dit moet een paar minuten stollen, waarna de lichaamsdelen voorzichtig verwijderd kunnen worden.
Er wordt daarna een kunstharsmengsel in de mal gegoten en deze moet 12 uur uitharden. Na het uitharden kan het bewerkingsproces van start gaan.
Techniek 2: Tafeltechniek
Bij deze techniek wordt het lichaamsdeel in een emmer gehouden. In deze emmer zit een mix van alginaat en water. Het lichaamsdeel of de lichaamsdelen worden voordat ze in de emmer gaan in de gewenste houding gezet en zo gaat het de emmer in.
Het is hier belangrijk om de houding vast te houden en zo min mogelijk te bewegen. Met het mengsel wordt een mal gemaakt, die na een paar minuten in de emmer ontstaat. Nadat deze minuten om zijn, mogen de lichaamsdelen voorzichtig uit de emmer gehaald worden.
Hierna wordt er een kunstharsmengsel ingegoten, wat 12 uur moet uitharden en hierna kan de bewerking beginnen.
Let op!
Bij bodycasten kan je kleding vies worden. Houdt hier dus rekening mee!
Accessoires die je niet in je beeld wilt hebben, raad ik aan om de avond van tevoren af te doen. En let op dat je op de dag van de afspraak je handen uit je broekzakken houdt (dit is te zien in je beeld)
Wij maken beelden om dingen te vieren
Dit doen wij op verschillende manieren:
Geboorte
De geboorte van je kindje is misschien wel een van de mooiste herinneringen van je leven. Deze herinnering kunnen wij voor altijd vastleggen met een beeld van een handje en/of een voetje.
Gewoon, omdat het mooi is
Ik begrijp maar al te goed dat er niet altijd een goede reden nodig is om iets moois te maken. De elegantie van een beeld van een stukje van jou spreekt van zichzelf al boekdelen!
Herinnering
Heb je iets moois meegemaakt en wil je dit voor altijd vastleggen? Ook dan kan bodycasting dé manier zijn om dit te doen. Hiermee maak je het beeld net zo speciaal als de herinnering!
Jubileum
Ook als je een jubileum bereikt hebt, is bodycasting dé manier om dit vast te leggen op een unieke manier!
Trouwen
Om de band tussen jou en jouw partner vast te leggen een tastbare vorm te geven is bodycasting een prachtige manier + het maakt een leuke blikvanger in jullie huis!
Familie
De band met familie is soms moeilijk te verwoorden. Daarom biedt bodycasting een geweldige oplossing. Een mooi beeld en altijd iets om over te praten!
Heb je nog een andere reden om een beeld te maken?
Neem dan contact op en wij kijken samen wat mogelijk is!
Heb je een specifieke vraag over bodycasting?
Check dan even de veelgestelde vragen over bodycasting of neem contact op en wij zullen jouw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden!